Welkom op mijn blog

In deze blog zal ik u op de hoogte houden van mijn lopende projecten, gedachten over kunst en het creatieve proces, en misschien wat momenten achter de schermen delen. Mijn hoop is om u wat dieper mee te nemen in mijn wereld van creatieve expressie.

Wie ben ik?

Mijn naam is Svanhilde Zuidhoek, ik ben gespecialiseerd in het maken van koperen en keramische beelden. Mijn voornaamste focus ligt op het uitbeelden van mensen en gezichten. Tekenen en schilderen behoren ook tot mijn repertoire, omdat ik geloof dat het creatieve proces niet beperkt moet zijn tot één medium.


Mijn benadering

Gedurende mijn carrière heb ik talloze kunstopleidingen gevolgd die mijn artistieke perceptie en creativiteit voeden. Wanneer u mijn atelier bezoekt, zult u merken dat de omgeving doordrenkt is met deze creatieve energie. Het is een plek waar kunst en menselijke interactie samenkomen.


Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Mijn werk begint vaak met een emotionele of intellectuele connectie. Ik heb het vermogen om mij in te leven in de gevoelens en ervaringen van anderen, wat vervolgens een plek krijgt in mijn kunst. Of u nu gepassioneerd bent over sport, dans of een andere vorm van menselijke expressie, ik vind een manier om dat in mijn werk te verwerken.


Hoe ziet het creatieve proces eruit?

Na onze gesprekken en gedachtenwisselingen neem ik de tijd om het concept te overdenken en te dromen over mogelijke uitwerkingen. Vervolgens ga ik aan de slag in mijn atelier, waar het idee vorm krijgt. Naarmate het beeld groeit, blijf ik in contact met mijn innerlijke wereld om de karakteristieken en details te verfijnen. Dat betekent ook dat er poseersessies kunnen plaatsvinden om het beeld zo levensecht mogelijk te maken.


Het eindresultaat

Wat uiteindelijk uit dit proces voortkomt, is meer dan een fysiek object. Het is een driedimensionale vastlegging van een moment of emotie, herkenbaar maar ook uniek in zijn expressie. Elk kunstwerk is een stukje van mijzelf en een weerspiegeling van mijn interactie met de buitenwereld.


Ik kijk ernaar uit om meer van mijn reis en inzichten met u te delen in de toekomst,

Svanhilde Zuidhoek